• יו"ר החברה: פרופ' רן בליצר
  • משנה ליו"ר החברה: מלי קושא
  • גזברית: ד״ר לילך צולר
  • מזכיר: ד״ר מוטי חיימי
חדשות

אפליקציית בריאות של ה"כללית" זכתה בתחרות של איגוד הרפואה האמריקאי

בתחרות בינלאומית שנערכה בשיתוף גוגל נבחרה למקום השני האפליקציה הישראלית המדווחת למטופל על הסיכון האישי למחלות ועל הפוטנציאל לשיפור עם שינוי באורחות חייו

פרופסור רן בליצר
פרופ' רן בליצר, מנהל מכון כללית למחקר. "התוצאות והמתודולוגיה קיבלו את אישור הגורם המדעי המוביל והמחמיר ביותר בעולם"

המערכת הדיגיטלית הישראלית I-Deal Health, המשתמשת באלגוריתמים מתקדמים של בינה מלאכותית כדי לחזות את הסיכון האישי של מטופל ללקות במגוון מחלות כרוניות, זכתה במקום השני בתחרות בינלאומית שמוביל איגוד הרפואה האמריקאי בשיתוף עם חברת גוגל (Google) העולמית. זאת, במטרה לקדם יוזמות חדשניות בתחום הבריאות הדיגיטלית.

לשלבים הסופיים של התחרות הגיעו כ-40 יוזמות, מתוכן שמונה עלו לגמר שנערך בקמפוס גוגל בבוסטון. האפליקציה שזכתה במקום השני היא פרי פיתוח משותף של מכון כללית למחקר והאגף לרפואה מקוונת בסיוע מימון של הרשות לחדשנות.

האפליקציה של ה"כללית" פותחה על מנת לסייע למטופלים וכן לצוות הרפואי למקדם ולהניעם לפעולה. באמצעות מידע רפואי אינדיבידואלי מהרשומות הרפואיות הממוחשבות ניתן להמחיש למטופל את הסיכון האישי שלו למחלות שונות ואת הפוטנציאל לשיפור אם ישנה באורחות חייו. בניגוד למחשבונים הקיימים כיום, האלגוריתמים של האפליקציה מדגים למטופל את השינוי בסיכון המתרחש כאשר המטופל משיג יעדים רפואיים שונים. הסיכון המוצג למטופל מבוסס על מידע אישי הנאסף באופן אוטומטי מתיקו הרפואי ומותאם אליו לאחר שנתן הסכמתו לכך.

פרופ' רן בליצר, מנהל מכון כללית למחקר, ציין כי "לא מדובר בעוד מחשבון סיכון שמציג את הסיכון של אדם למחלה כלשהי על בסיס משתנים ספורים שהמשתמש מזין, אלא על אלגוריתמים מתקדמים של הסקה סיבתית, שמאפשרים למטופל לראות כיצד הסיכון האישי שלו למחלה ישתנה אם הוא יבחר למשל להפסיק לעשן או לחלופין להפחית 10 ק"ג ממשקלו".

עוד ציין פרופ' בליצר כי את הפיתוח לאפליקציה מבצעת ה"כללית" בשיתוף פעולה עם חוקרים ממיטב האוניברסיטאות בעולם העוסקות בתחום.

"גילינו כי אנשים מעוניינים לדעת מה תמונת המצב הבריאותית שלהם ומה עליהם לעשות כדי לשפר אותה", הסביר ראש האגף לרפואה מקוונת ב"כללית" ליאור וולף, "למשל, אם המטופל בחר להפחית את הסיכון לשבץ מוחי בעזרת הפסקת עישון, הוא יקבל את כל המידע הנחוץ על התחום ועל השירותים המוצעים לו ויוכל לבצע את הפעולות הראשונות כדי להתחיל את התהליך כבר באפליקציה עצמה".

נושאים קשורים:  אפליקציה,  שירותי בריאות כללית,  I-Deal Health,  Google,  גוגל,  בריאות דיגיטלית,  פרופ' רן בליצר,  חדשות,  מכון המחקר של ה"כללית"
תגובות

מיטב ברכותי ואיחולי למפתחים ושאר האנשים הנפלאים במכון.
חנן פרבשטיין

אנונימי/ת
22.07.2019, 15:03

בשורה חשובה לקידום בריאות ורפואה מונעת בקהילה עם פוטנציאל להודת עומס התחלואה ולחסכון של מיליארדים מדי שנה.