אוניברסיטת תל אביב יחד עם המרכז הרפואי תל אביב-איכילוב וחברת אלקטרה E&M זכו במענק של 4.5 מיליון שקל לקידום תעשיית הביומד בישראל. המענק שניתן על ידי משרד הכלכלה והתעשיה הוא חלק מפרויקט בהיקף כולל של 15 מיליון שקל להקמת מתקן מתקדם לייצור וקטורים ויראליים.
עוד בעניין דומה
המענק ניתן במסגרת תכנית חדשה להשקעה בתשתיות בתחומי ההייטק והדיפ טק. התכנית, בשיתוף המשקיעים, תתבצע בהשקעה כוללת של כ-220 מיליון שקל.
באוניברסיטת תל אביב וב"איכילוב" מסבירים כי מטרת הפרויקט היא לתת מענה למחסור העולמי בווקטורים ויראליים, החיוניים לניסויים קליניים ולטיפולים פורצי דרך בתחום ה-Cell and Gene Therapies (GCT) – המספקים פתרונות חדשניים למחלות כמו סרטן, מחלות זיהומיות ומחלות דלקתיות. המתקן החדש, שיפעל בתקן GMP, יספק פתרונות טכנולוגיים מתקדמים למחקר ולתעשיה ויהווה בסיס להרחבת שיתופי פעולה בינלאומיים ולמשיכת השקעות זרות בתחום.
פרופ' מוטי גרליץ ופרופ' אריאל מוניץ מהפקולטה למדעי הבריאות והרפואה באוניברסיטת תל אביב, שמובילים את הפרויקט, אמרו: "לאחר עבודה מאומצת של שנתיים מאחורי הקלעים אנחנו שמחים לראות שהמדינה מכירה בצורך החיוני ומסייעת לנו לעבור משלב התכנון לשלב הביצוע. זהו צעד ראשון וחשוב אשר יקדם את התעשיה בישראל בתחום ה-GCT וישמור על העצמאות התפעולית של המשק".
ההכרזה על הזכייה במענק התקיימה באירוע חגיגי שנערך במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט בהשתתפות שר הכלכלה והתעשיה ניר ברקת, מנכ"ל אוניברסיטת תל אביב גדי פרנק, מנכ"ל "איכילוב" פרופ' אלי שפרכר, מנכ"ל אלקטרה E&M טל אורון והחוקרים פרופ' מוניץ ופרופ' גרליץ.