• יו"ר החברה: פרופ' רן בליצר
  • משנה ליו"ר החברה: מלי קושא
  • גזברית: ד״ר לילך צולר
  • מזכיר: ד״ר מוטי חיימי
הסטוריז של DoctorsOnly:
חדשות

מומחים במרכז רפואי צפון זכו במענקי מחקר של משרד המדע

פרופ' אבי פרץ וד"ר נעם בנימיני ממרכז רפואי צפון זכו בקול קורא של משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה על מחקרים מבוססי מאגרי מידע רפואיים

ד"ר בנימיני, מנהל היחידה להמטולוגי במרכז רפואי צפון. "המטרה לפתח מודלים המבוססים על בינה מלאכותית לצורך חיזוי התגובה לטיפולים לטרומבוציטופניה". צילום: דוברות מרכז רפואי צפון

פרופ' אבי פרץ וד"ר נעם בנימיני ממרכז רפואי צפון זכו במענקי מחקר שהוגשו במסגרת קול קורא בנושא מחקר מבוסס מאגרי מידע רפואיים של משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה ומשרד הבריאות, במסגרת מיזם כנרת שמובילה חטיבת בתי החולים הממשלתיים. גובה כל מענק מחקר 250 אלף שקל.

פרופ' פרץ, מנהל מערך האקדמיה, החדשנות והמחקר במרכז רפואי צפון, חוקר ומרצה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן, זכה במענק על מחקר העוסק בחיזוי הסיכוי להתפתחות זיהום בחיידק עמיד שנקרא אצינטובקטר, בקרב מאושפזים בבתי חולים, על סמך נתונים קליניים ומעבדתיים. קבוצת המחקר של פרופ' פרץ כללה את ד"ר נדב שורק וד"ר דניאלה קיידר מהמרכז הרפואי אסותא וד"ר ענת ריינר בן-נעים מאוניברסיטת בן גוריון.

פרופ' אבי פרץ, מנהל המחקר, האקדמיה והחדשנות במרכז הרפואי צפון (פוריה). צילום: דוברות ביה"ח

"החיידק אצינטובקטר הינו חיידק עמיד לאנטיביוטיקה שעלול לגרום לזיהומים קשים ומהווה אתגר טיפולי. לכן, קיימת חשיבות רבה באיתור מוקדם ככל שניתן של מטופלים שעלולים לפתח זיהום בעקבות החיידק במטרה למנוע סיבוכים, בעיקר עקב אפשרויות הטיפול המצומצמות שניתן להציע בזיהומים הנגרמים על ידו", מסביר פרופ' פרץ.  מחקר זה מצטרף לשורה ארוכה של מחקרים שמוביל פרופ' פרץ בתחום מניעת זיהומים וחיידקים עמידים.

ד"ר בנימיני, מנהל היחידה להמטולוגיה במרכז הרפואי צפון, חוקר ומרצה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן, זכה במענק יחד עם חוקרת ממכון המחקר של המרכז הרפואי צפון ד"ר קרן אסייג, ובשיתוף פעולה עם ראש מעבדת בינה מלאכותית עודי דהן. מחקרו עוסק במטופלים הסובלים מטרומבוציטופניה (רמת טסיות נמוכה) משמעותית, הטיפולים בתופעה והסיבוכים מהטיפולים.

ד"ר בנימיני: "בעזרת מאגר המידע כנרת, המספק מידע רב ממספר מרכזיים רפואיים, תהיה אפשרות לנסות לפתח מודלים המבוססים על בינה מלאכותית לצורך חיזוי התגובה לטיפולים, ההישרדות ותופעות הלוואי מהטיפולים. השילוב של מאגרי מידע גדולים ובינה מלאכותית עשוי להעניק לנו אפשרות להבנה מעמיקה יותר לגבי סיכויים לתגובה לטיפולים השונים ולסיבוכים מטיפולים אלה".

נושאים קשורים:  פרופ' אבי פרץ,  ד"ר נעם בנימיני,  מענק מחקר,  מרכז רפואי צפון,  אצינטובקטר,  טרומבוציטופניה,  חדשות
תגובות