פרס מפעל חיים בתחום הרפואה הפנימית הוענק על ידי הפדרציה האירופאית לרפואה פנימית (EFIM) לפרופ' יהודה שינפלד, מייסד המרכז למחלות אוטואימוניות במרכז הרפואי שיבא וכיום חוקר ורופא מומחה בכיר במרכז זה.
עוד בעניין דומה
הפרס הוענק בכנס האירופאי והבינלאומי של הרפואה הפנימית, שהתקיים ב-15 במרץ 2023 באתונה במסגרת כינוס הפדרציה האירופאית והארגון הבינלאומי לרפואה פנימית. לכנס הגיעו כ-50 מתמחים ברפואה פנימית ורופאים בכירים מישראל, הוצגו בו כ-50 תקצירי מחקר מישראל ועוד עשר הרצאות. שלושה רופאים פנימאים מהארץ הרצו לעמיתים מאירופה: פרופ' רן טור כספא (על דלקות כבד), פרופ' אלון גרוסמן (על סוכרת) ופרופ' אלון הרשקו (על אימונולוגיה).
יו"ר הפדרציה האירופאית היוצא, פרופ' דרור דיקר, מנהל מחלקה פנימית במרכז הרפואי השרון, פתח את הכנס בהרצאה על רפואה פנימית כגשר בין תחלואה לבריאות, נושא שליווה את כל הכנס. פרופ' דיקר סיים קדנציה בת שנתיים בתפקיד יו"ר הפדרציה וציין כי "כישראלי, היה לי העונג להוביל את הרפואה הפנימית האירופאית ולקדם את מעמדה המדעי והמקצועי". מחליפו של פרופ' דיקר בתפקיד יו"ר הפדרציה האירופאית לרפואה פנימית הוא פנימאי ממלאגה שבדרום ספרד,
פרופ' ריקרדו גומז.
פרופ' שינפלד קיבל את הפרס על הישגיו הרבים והחשובים בתחום הרפואה הפנימית, ובהם: תרומה להעלאת המודעות לנושא המחלות האוטואימוניות בעולם, הכוללת פרסום מאמרים וכ-45 ספרי לימוד; ותיאור שתי תסמונות חדשות בתחום - תסמונת ההיפר-פריטנמיה, המאופיינת בריכוז גבוה של פריטין בדם, שמאפיין גם את החולים בקורונה, ותסמונת ASIA, שבמסגרת תיאורה חקר ופרסם כיצד מתהוות מחלות אוטואימוניות על ידי גורמים סביבתיים.
בתחום ההוראה צוין כי פרופ' שינפלד היה למחנך ולמורה דרך ליותר מ-70 פרופסורים ואלפי תלמידים בארץ וברחבי העולם, וכן יזם וארגן 40 כנסים בינלאומיים.
פרופ' שינפלד היה הראשון בישראל שקיבל בשנת 2012 אות מפעל חיים מאת האיגוד הישראלי לרפואה פנימית בזכות תרומתו לעשייה, למחקר ולחינוך הרופאים ברפואה הפנימית.
פרופ' שינפלד החל את עבודתו ב"שיבא" ב-1973, ולמעט הפסקה של חמש שנים – עובד במרכז עד היום. בעבר שימש מנהל מחלקת פנימית ב' במשך 27 שנה. על קבלת הפרס, אמר פרופ' שינפלד: "הרפואה הפנימית היתה כל חיי ותמיד נעים לזכות בהערכת עמיתים".