מסיכת אינהלציה וירטואלית שפותחה במרכז הרפואי איכילוב בתל אביב, בשיתוף סטודנטים מהטכניון ומאוניברסיטת קורנל טק בארה״ב, יחד עם מעצבים ישראלים מובילים, עשויה להקל על מתן תרופות לטיפול בבעיות נשימה בתינוקות. מדובר בפתרון חדשני ויעיל לקבלת תרופות דרך הנשימה ללא מגע בפנים.
עוד בעניין דומה
פרופ' ישראל עמירב, מומחה לרפואת ריאות בבית החולים דנה לילדים וד״ר שירה בן אור, מומחית לאסתמה ואלרגיה ושותפיהם לפיתוח, נרתמו במסגרת פרויקט של הארגון הבינלאומי Mindstate לפתור את הקשיים של תינוקות וילדים קטנים לקבל טיפול במשאפים או באינהלציות. ההמצאה שפיתחו זכתה במקום הראשון וכעת עוברת לשלב של רישום פטנט, גיוס משקיעים ופיתוח.
הטכנולוגיה מבוססת על החלפת המסיכות הקיימות במסיכה וירטואלית שאינה נוגעת בפנים של המטופל אך עדיין יוצרת חלל סגור (מעין ספייסר) עבור הארוסול המגיע קרוב לפיו ולאפו של המטופל.
פרופ' עמירב מסביר: "הטיפול בארוסולים ניתן לילדים חולי אסתמה ולילדים החולים במחלות אחרות שהטיפול בהן דורש שאיפת התרופה. אנו שומעים מצד הורים רבים כיצד הם מתקשים בהצמדת מסיכת האינהלציה או מסיכת המשאף לפנים של הילד. התסכול עוד יותר גדול אצל תינוקות ופעוטות שבוכים ומשתוללים, ופשוט לא מסכימים להניח את המסיכה המאיימת.
"יעילות הטיפול יורדת בכ-50% כאשר המסיכה מורחקת בס"מ אחד מפניו של הילד", מציין פרופ' עמירב. "במשך שנים הייתי נחוש למצוא פתרון לבעיה הזו והיום אני נרגש להיות חלק מהטכנולוגיה היצירתית הזו שתייעל בצורה ניכרת את הטיפול הרפואי בתינוקות ובפעוטות".
בעיצוב המוצר לקחו חלק סטודנטים לעיצוב מרחבי העולם. הפרויקט זכה, כאמור, במקום הראשון במסגרת האקתון שיזם ארגון Mindstate.
״התקווה היא שבעתיד הקרוב ייהנו הורים וילדים מפתרון טכנולוגי חדשני שיקל על קבלת הטיפול בשאיפה ופותח כאן במסגרת המערך לחדשנות של 'איכילוב'״, ציין פרופ׳ רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי בתל אביב.