חברת גוגל עובדת עם רוקחים כדי ליצור מודל בינה מלאכותית שיוכל לקרוא כתב יד קשה לקריאה, דבר שרופאים "מואשמים" בו זה זמן רב. החברה הדגימה את יכולות האפליקציה בכנס שנתי שלה שנערך בהודו, אך ד"ר מאניש גופטה, מנהל המחקר בגוגל הודו, אמר ש"עוד נותרה עבודה רבה לפני שהמערכת תהיה מוכנה לעולם האמיתי".
עוד בעניין דומה
לפי ההדגמה, משתמשים יוכלו לצלם תמונה של המרשם שלהם או להעלות תמונה לאפליקציה לצורך עיבודה, וכל התרופות המופיעות במרשם יודגשו. האפליקציה, שאין לה עדיין תאריך השקה צפוי, תהיה חלק מ-Google Lens, כלי הבינה המלאכותית של חברת גוגל שיכול לתרגם שפות ולזהות אובייקטים שונים וזמין בשורת החיפוש של אפליקציית גוגל.
חברת גוגל כתבה באתר שלה שהאפליקציה "תפעל כטכנולוגיה מסייעת לדיגיטציה של מסמכים רפואיים בכתב יד" על ידי שיתוף אנשי מקצוע כמו רוקחים בתהליך, אולם "לא תתקבל החלטה רק על סמך הפלט שמספקת טכנולוגיה זו".
לפי מחקר משנת 2006 מהמכון לרפואה של האקדמיות הלאומיות למדע, כתב היד של רופאים עלול להוביל להשלכות קטלניות על החולים. לפי המחקר, כתב יד מרושל של רופאים הרג אז יותר מ-7,000 אנשים בשנה, ויותר מ-1.5 מיליון אמריקאים נפגעו מטעויות בתרופות שניתנו להם.
עם זאת, מחקר משנת 1996 שפורסם בספריה הלאומית לרפואה מצא שכתב היד של רופאים אינו גרוע מזה של אנשים שאינם רופאים. למרות זאת, מחברי המחקר סיכמו שכתב לא קריא הוא גורם חשוב לבזבוז זמן ולסכנה בטיפול רפואי, אבל "המאמצים לשפר את הבטיחות והיעילות של התקשורת הכתובה חייבים לגשת לבעיה באופן מערכתי ולהניח שהבעיות טבועות בכתיבה אנושית ממוצעת ולא בטיפול ברופאים כאילו היו תת אוכלוסיה מיוחדת".