• יו"ר החברה: פרופ' רן בליצר
  • משנה ליו"ר החברה: מלי קושא
  • גזברית: ד״ר לילך צולר
  • מזכיר: ד״ר מוטי חיימי
הסטוריז של DoctorsOnly:
חדשות

בילינסון: מכשיר חדשני מאריך את חיי הלב המיועד להשתלה

המכשיר בשם "טרנסמדיקס" מסוגל להמשיך לגרום ללב התורם לפעום ולהאריך את הזמן עד להשתלה לעשר שעות | יאפשר להפחית בכ-50% את מספר חולי הלב שנפטרים בהמתנה לתרומת לב

מימין לשמאל, פרופ' דן ערבות ופרופ' ירון ברק בניתוח השתלה. צילום ארכיון: שלומי יוסף/ דוברות בית החולים בילינסון

במרכז הרפואי בילינסון בפתח תקווה הופעלה טכנולוגיה חדשנית הגורמת ללב של תורם להמשיך לפעום יותר זמן עד להשתלה בנתרם. לפי בית החולים, מכשיר זה נמצא בשימוש רק ב-30 מרכזים רפואיים בעולם. יתרונו הגדול: יאפשר להוריד בכ-50% את מספר חולי הלב שנפטרים תוך המתנה לתרומת לב להשתלה.

לפי דיווח של יואב אבן אמש (ד') בערוץ 12, המכשיר החדשני, בשם "טרנסמדיקס", מסוגל להמשיך לגרום ללב התורם לפעום ולהאריך את הזמן עד להשתלה עד עשר שעות. פרופ' ירון ברק, מנהל יחידת השתלות לב וחזה ב"בילינסון", ציין כי "יש רק מרכזים בודדים בעולם שמותר להם כיום להשתמש במכשיר הזה. אנחנו נבחרנו להוביל ראשונים בארץ ולמעשה במזרח התיכון".

"טרנסמדיקס", שפותח בחברה אמריקאית מבוסטון, קיבל רק לאחרונה את אישור ה-FDA. המכשיר מאפשר כאמור להעביר את הלב לבית החולים שבו נמצא החולה וממתין להשתלה, תוך כדי שהוא ממשיך לפעום כאילו לא יצא מגופת הנפטר. זאת, בניגוד לפרוצדורה הנהוגה היום שבה מקפיאים את לב הנפטר וההשתלה חייבת להתבצע בתוך כחמש שעות. בשעות שבמהלכן הלב מוחזק פועם מחוץ לגוף הנפטר, הרופאים מבצעים בו בדיקות רפואיות מקיפות כדי לוודא שהוא אכן מתאים להשתלה ואף משפרים את מצבו באמצעות תרופות. כך, סבורים המומחים, אפשר להשתיל לבבות שבעבר היו נפסלים.

מדי שנה נפטרים בישראל כ-20 חולי לב שנכללו ברשימת המתנה להשתלה. כעת, על פי הדיווח, ניתן יהיה להפחית כ-50% ממקרי התמותה הללו.

עלות המכשיר כמיליון דולר. עלות הליך השתלת הלב מגיעה ל-100 אלף דולר. לדברי הרופאים ב"בילינסון", כמה חולי לב כבר הושתלו בעזרת המכשיר החדש, אבל עד כה נמנע בית החולים מלדווח על כך לתקשורת. הרופאים ציינו שבעזרת המכשיר ניתן יהיה להביא תרומות לב נוספות מחו"ל ולא רק מקפריסין, אלא גם מיוון, איטליה וממדינות אחרות במערב אירופה.

נושאים קשורים:  השתלת לב,  תרומת לב,  חדשות,  בילינסון,  פרופ' ירון ברק
תגובות