לראשונה בישראל, יצא לאור כתב העת המקצועי הראשון של סטודנטים לרפואה. Journal of Israeli Medicine Students הוא יוזמה בהובלת סטודנטים מהפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, ששמה לה למטרה להקים כתב עת ראשון מסוגו המבוסס מתחילתו ועד לסופו על סטודנטים לרפואה מאוניברסיטאות שונות בארץ. הגיליון הראשון של JIMS יצא לאור בשפה האנגלית, במהדורה דיגיטלית ובמהדורה מודפסת.
עוד בעניין דומה
כידוע, אחד הערכים החשובים ביותר במחקר אקדמי הוא ביקורת עמיתים, שמטרתה סינון, שיפור וחידוד התכנים המתפרסמים לקהילה המדעית ולציבור כולו. לשם כך, קיימים אלפי כתבי עת מקצועיים הנחלקים לתחומים שונים, ובהם נשפטים המאמרים העתידים לראות אור. אולם עד היום, לא היה בישראל כתב עת שעריכתו והפקתו מתבססות על כוח אדם סטודנטיאלי.
עורך העיתון גיא מלמד מסר: "היוזמה נולדה לפני כשנה, בעיצומו של הסגר הראשון. העולם התמודד ועודנו מתמודד עם מבול של מידע שגוי או מסולף, ומכאן הגיע הצורך העז שלנו בהפגנת מעורבות אקטיבית, מתוך הבנה כי לידע שלנו כסטודנטים יש ערך רב".
עם זאת ובשונה מכתבי עת מן המניין, JIMS איננו מתיימר להיות שפיט, אלא להוות מעין "מהדורה מוקדמת" עבור מחקרים שעתידים להתפרסם. בכך, אומרים במערכת העיתון, הסטודנטים וגם המנחים האקדמיים והקליניים שלהם מרוויחים פעמיים: הם זוכים הן לביקורת בלתי פורמלית וחפה מאינטרסים לגבי פרסומיהם העתידיים וכן הם מצויים במרכז הבמה ותשומת הלב.
מלמד: "פרויקטים מסוג זה קיימים באוניברסיטאות הטובות בעולם ואנו שמחים וגאים להוציא לפועל פרויקט שכזה גם בארץ. אוניברסיטת תל אביב מהווה כוח מוביל בייסוד העיתון ובהפקתו, שכן כל חברי המערכת הם סטודנטים בפקולטה לרפואה. חשוב לציין כי העיתון נתמך הן ברמה הערכית הן ברמה הכספית על ידי ההסתדרות הרפואית בישראל, המועצה לרפואה מדעית ופורום דיקאני הפקולטות לרפואה בראשות פרופ' אהוד גרוסמן, וכי עבודות המתפרסמות בעיתון מוכרות לנקודות זכות אקדמיות על ידי כל הפקולטות לרפואה בישראל".
דיקאן הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, פרופ' אהוד גרוסמן, מסר: "אני מברך את כל העוסקים במלאכה על היוזמה המבורכת והחשובה, ואין לי ספק שנראה בשנים הקרובות שורה של מחקרים במדעי הרפואה וברפואה קלינית שיראו אור לראשונה ב-JIMS ולאחר מכן יהוו נכסים מדעיים ורפואיים חשובים".
הגיליון הראשון של העיתון, שראה אור לפני מספר שבועות, זכה לחשיפה רחבה לא רק בישראל אלא גם בארה"ב ובאירופה. חברי המערכת מקווים כי הקמת העיתון תתרום בצורה משמעותית לגיבוש קהילת הסטודנטים לרפואה בישראל, תסייע ביצירת קשרים בינלאומיים ותאפשר לסטודנטים רבים להשמיע את קולם המקצועי מבלי להתפשר על הסטנדרטים הראויים.