הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) אישרה אתמול (ד') לאוניברסיטת אריאל להקים פקולטה לרפואה, כבר בשנת הלימודים הבאה. תכנית הלימודים תהיה ארבע שנתית ויתקבלו אליה רק סטודנטים שהם כבר בעלי תואר ראשון, בעיקר במדעים כמו ביולוגיה או מיקרוביולוגיה. בשלב הראשון ילמדו בה 70 סטודנטים בשנה.
עוד בעניין דומה
בשנה שעברה פורסם כי הקמת הפקולטה תמומן בחלקה הגדול מתרומה של כ-20 מיליון דולר שהתקבלה מאיש העסקים שלדון אדלסון ובתמורה תיקרא על שמו ועל שם רעייתו מרים, כיום רשמית המו"לית של "ישראל היום".
בדיווח ב"דה מרקר" צוין כי אישור פתיחת הפקולטה הוא חלק ממהלך להרחבת האוניברסיטה באריאל שמקדם שר החינוך נפתלי בנט בתוקף תפקידו גם כיו"ר מל"ג. התרחבות האוניברסיטה תתבטא בהגדלת שטחה, בהקמת 12-10 מבנים חדשים ובפתיחת פקולטות חדשות נוספות.
מל"ג רואה בפתיחת פקולטה שישית לרפואה חלק ממהלך להגדלת מספר הסטודנטים לרפואה בכל הפקולטות לרפואה מ-760 סטודנטים כיום לכ-950-900 בשנת 2020. לשם כך יינתנו תמריצים כלכליים למוסדות ולסטודנטים.
לתכנית להקמת בית ספר נוסף, שישי במספר, התנגדו דיקני בתי הספר הקיימים. הם מתחו על כך ביקורת והתריעו מפני "פגיעה משמעותית ביכולת הפקולטות הקיימות לתת הכשרה קלינית ראויה". זאת, לדבריהם, בשל המחסור הקיים כיום ב"שדות הוראה קלינית", שיחריף אם ייפתח בית ספר נוסף לרפואה.
בהודעת המועצה להשכלה גבוהה על האישור שניתן נמסר כי הנושא נבדק בוועדה מקצועית בראשות פרופ' ארנון אפק, המשנה למנהל בית החולים שיבא בתל השומר. זו קבעה שלא תהיה פגיעה בשאר בתי הספר לרפואה וכי תכנית לימודי הרפואה באוניברסיטת אריאל "עונה על כל הנדרש לשם הכשרה איכותית של דור העתיד של הרופאים בישראל, במתכונת הדומה לזו של בתי הספר לרפואה האחרים בארץ".
חרף ביקורת אחרת שנמתחה על מל"ג, קיבלה ות"ת החלטה שלא לצמצם את התכניות הבינלאומיות לסטודנטים זרים לרפואה. בתכניות אלו לומדים כמה מאות סטודנטים מצפון אמריקה המשלמים שכר לימוד בסך 39-37 אלף דולר בשנה – פי 14 משכר לימוד של ישראלי - ו"תופסים" "שדות קליניים" ומקומות לימוד על חשבון סטודנטים ישראלים, אך חוזרים בתום לימודיהם לארצות מוצאם.