צוות רופאים ומומחים בתחום בריאות הציבור מעשרות מדינות השתתף בחיבורו של דו"ח חדש המציג את תמונת המצב העולמית לתופעת עודף המשקל והשמנת היתר (Obesity). בצוות היו חברים שני מומחים מאוניברסיטת ביר-זית שברמאללה.
הדו"
עוד בעניין דומה
הדו"ח פורסם ב-Lancet והובל בידי מכון IHME למדידות והערכות בנושאי בריאות, הנמצא בואשינגטון. זה הדו"ח המקיף ביותר שנעשה עד היום ומציג את תמונת המצב ב-188 מדינות. מחבריו הסתמכו על ניתוח נתונים שסופקו בידי ה-WHO, נתונים שפירסמו ממשלות באתרי האינטרנט הרשמיים וכן ניתוח מאמרים רפואיים שעסקו בתופעת השמנת היתר ועודף המשקל.
על-פי הדו"ח, מאז 1980 חלה נסיקה דרמטית במספר בני האדם ברחבי העולם הסובלים מעודף-משקל והשמנת-יתר. ב-1980 הוערך מספרם ב-875 מיליון, ואילו ב-2014 כבר מדובר ב-2.1 מיליארד. שלוש המדינות שבהן שיעור האנשים הסובלים מתופעות אלה הוא הגבוה ביותר הן ארה"ב, סין ורוסיה.
מחברי הדו"ח תלו את האשם ב"תהליכי המודרניזציה המואצים שעובר עולמנו", המובילים לירידה דרסטית בפעילות הגופנית בכל הרמות. מחצית מקרב 671 מיליון בני האדם בעולם שמוגדרים כסובלים מהשמנת יתר חיים במדינות ארה"ב, סין, הודו, רוסיה, ברזיל, מכסיקו, מצרים, גרמניה, פקיסטן ואינדונזיה.
בקרב נשים יש יותר נטייה להשמנה במדינות המתפתחות ואילו בקרב הגברים – במדינות המפותחות. מחברי הדו"ח ציינו כי ב-2010 (כשנת דגם), השמנת יתר גרמה למותם של 3.4 מיליון בני אדם, או במלים אחרות הביאו לאובדן של 3.9% משנות החיים של אוכלוסיית העולם. ב-33 השנים האחרונות לא נרשמו סיפורי הצלחה בהדברת התופעה.